PREMIS

 Alumnat d'I4 fins a 4t de primària.

El premi consistirà en un taller conduït per un/a artista que es durà a terme a la pròpia escola. 

Laboratori Creatiu.mp4

 Alumnat de 5è de primària fins a batxillerat i Cicles Formatius

El premi serà una estada del 25 al 29 de juny de 2024 a la Casa de Pineta, situada al Pirineu Aragonès (Osca). Durant aquests dies es treballaran les diferents disciplines artístiques amb especialistes i monitors de lleure. L’objectiu d’aquesta estada és crear un espai de convivència, creativitat, creixement i foment de l’art. L’objectiu d’aquesta estada és crear un espai de convivència, creativitat, creixement i foment de l’art. 

Durant aquests dies també hi haurà dues estades més amb alumnat guanyador dels Premis de les Estades Pedagògiques. Recomanem visitar la pàgina de les Estades Pedagògiques, a la qual trobareu més informació i la documentació que haureu de lliurar el dia de la sortida. 

La casa de Pineta

La Casa de Pineta és una casa de colònies situada al Pirineu aragonès sota els peus del Mont Perdut. Des de fa més de 50 anys l’Escola Pia de Catalunya hi promou activitats de lleure a través de l’entitat Lleure Jordi Turull. 

La casa disposa d’espaioses habitacions de 8 persones amb lliteres, un llarg balcó i banys compartits. També compta amb sales d’activitats, unes golfes i un gran menjador. Els exteriors són privilegiats, amb vistes a les altes muntanyes, prades i pistes esportives. Just davant de la casa hi passa el riu que baixa des de les muntanyes. 

La casa

La pista de bàsquet

Les habitacions

El menjador

Com és un dia a Pineta?

Ens llevem i fem una activitat d’activació. Després d’esmorzar tenim una estona per posar ordre a les coses personals, així com als espais comuns. Llavors arriba el moment d'endinsar-nos a la creativitat de les activitats concretes de la nostra temàtica. Activitats originals i úniques que no hem viscut mai! Activitats que ens permeten desconnectar del dia a dia, connectar amb la natura i els companys, divertir-nos i reflexionar a la vegada. Abans de dinar anem a fer una remullada al riu. Dinem i tenim una estona lliure. A la tarda continuem amb les activitats del matí fent una petita pausa per berenar. Just abans de sopar tenim una estona per posar en comú el que estem vivint. Després de sopar ens espera una activitat de nit seguint el fil conductor de la resta d’activitats. Algun dia aprofitarem per fer una petita excursió i descobrir aquest entorn natural privilegiat que ens envolta. I no deixarem de visitar Ainsa, un dels pobles més bonics d’Aragó!

Informació a les famílies

Quan s'atorguin els premis, s'enviarà un correu electrònic a les famílies amb el formulari d'inscripció. La família l'haurà de completar dins del termini determinat. 

El 10 de juny s'enviarà un altre correu amb la convocatòria de la reunió virtual del 13 de juny a la tarda, dirigida a les famílies de l'alumnat que marxarà al Laboratori Creatiu i a les Estades Pedagògiques. L'objectiu de la trobada és facilitar tota la informació pràctica i presentar a alguns membres de l'equip de monitoratge.

Punt de sortida i arribada

Per tal de facilitar la logística de les famílies, s'habilitaran tres punts de sortida i arribada. En el moment de fer la inscripció, hauran de seleccionar un dels punts.  A continuació, es pot veure un exemple de l'organització de les sortides i arribades:

Contacte

Si necessiteu més informació abans de  l'estada, podeu escriure a escolapia@escolapia.cat o trucar al 93 441 00 04. 

Durant l'estada, ens comunicarem amb les famílies a través d'un canal de Telegram.  Uns dies abans de la sortida, us enviarem la informació. 

Activitats

Al Laboratori Creatiu es faran tallers com ara el de fototransfer i cianotípia, land art, o creació de pancartes entre altres activitats.  Per a més informació, recomanem visitar la pàgina de les Estades Pedagògiques.