TEMA

Mai abans una tecnologia no havia crescut tan ràpidament i s’havia introduït de manera tan directa en les nostres vides. La intel·ligència artificial preocupa i fascina. Amenaça i genera oportunitats. Té detractors i defensors. En aquest context de conversa pública i de dependència col·lectiva de la IA —podem prendre decisions sense ser assistits per la IA? 

Reflexionem sobre el paper de la intel·ligència artificial en la vida quotidiana, les oportunitats que presenta per a la recerca científica i biomèdica, el paper de la supercomputació com a principal impulsor, la situació legislativa actual, els riscos de desinformació que en planteja l’ús generalitzat o els biaixos racials i de gènere que pot generar. 

IA_ Dossier pedagògic - Batxillerat_v1.pdf

Propostes per a docents de batxillerat

alia_23_CAT_doblecara_low.pdf

Projecte ALIA

Podeu trobar més recursos a la pagina web del CCCB. 

Presentació Festa de les Arts 2023-24

L’Escola Pia va donar el tret de sortida a la Festa de les Arts 2023 - 2024 amb la visita del professorat de Llengua i Literatura i d’Educació Plàstica, Visual i Audiovisual a l’exposició ‘IA: Intel·ligència artificial’ del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el 2 de novembre de 2023.

L'edició d'enguany de la Festa de les Arts permetrà desenvolupar les competències del nou currículum. 

Com a novetat, s'han eliminat les modalitats als Premis Artístics. És a dir, es presentaran projectes creatius amb l'objectiu de dissenyar i desenvolupar propostes artístiques des del llenguatge plàstic i visual, on qualsevol modalitat és possible i on es pugui fer ús dels materials i mides lliures.

A més, s'han redefinit les categories, en funció del curs, tant als Premis Artístics com al Petit Premi. 

Les categories i modalitats dels Premis Literaris romandran igual que a les edicions anteriors. 

Cada escola podrà presentar un projecte/obra de cada categoria per grup classe. 

Per a més informació, consulteu les bases

Presentació Trobada Festa de les Arts 2023 -2024